Om oss

Räntans gård är belägen ett par mil söder om Kristinehamn. Här bor vi och driver ett jordbruk med hjälp av flera olika ben. Elin jobbar heltid på gården och driver främst den sociala verksamheten enligt konceptet Grön Arena. 

En stor del av gården är produktionen och försäljning av grovfoder till häst. Det sker också ett aktivt skogsbruk samt lammproduktion.

På gården finns flera olika utrymmen som uppmuntrar till möten, kreativitet och meningsfullhet, både för enskilda och grupper. Förutom boningshusen har man gjort den gamla ladugården till en verksamhetslokal med möjlighet för ombyte, vila, matlagning och umgänge. Här finns även en handikappanpassad WC med dusch. Lokalen passar lika bra till att värma sin lunchlåda, som för det mindre företaget att ha personalsammankomst. 

Det finns två timrade stugor på gården. I den ena kallad vävstugan finns möjlighet att hantverka med gårdens ull, karda, spinna, rensa, väva. Här kan kreativiteten flöda. Utrymmet fungerar också bra som samtalsrum, kanske i kombination med handarbete?

Det andra timmerhuset är utrustat med ett bord med plats för 10-15 personer och en braskamin. Här får man elda för att få varmt, vilket gör mysfaktorn mycket hög. Duk och projektor finns om så önskas.

I snicken finns möjlighet att skapa både stort och smått, med eller utan maskiner. Varför inte kombinera trä och ull?

Djurstall med främst får och lamm samt ett hönshus finns på gården. Djuren är sociala och vill gärna umgås med den som kommer och besöker dem.

I trädgården odlar vi för husbehov. Vi använder det som skördas i verksamheten. Det odlas både på friland och i växthus. 

I Grön Arena verksamheten är naturen på och omkring gården en stor och viktig "lokal" för den som behöver rekreation eller miljöombyte. Naturen är läkande och uppmuntrar till både fysisk aktivitet och återhämtning! Och som jordbrukare har vi ett ansvar i att ta hand om den på bästa sätt och skapa de bästa förutsättningarna för god tillväxt i ett hållbart jord- och skogsbruk. 

   

 

  

 

 Elin

Elin