Grön Arena

 Sidan är under bearbetning. Vi ber om ursäkt ifall den ser lite rörig ut.

  

Här föddes min morfar, i samma hus som jag bor i nu, och här växte min mamma upp med sina syskon. Morfar var en bonde med ett socialt engagemang för människor. Jag minns en man som fick möjlighet att ta del av gårdens olika sysslor, vilket bidrog till en dräglig tillvaro i livet för honom. Morfar var med all säkerhet inte ensam om att som gårdsägare och bonde ha omsorg om människor på sin gård.

Nu står jag här flera decennier senare tillsammans med min familj och inser att vår gård fortfarande har mycket att ge. I en tid där landsbygden är få förunnat, stress och prestationer förstör livet för så många. Där meningsfullhet och uppmuntran inte är självklarhet för alla. Där vill vi dela med oss av det vi har. Därför är vi stolta över att vara en av Sveriges verksamma Grön Arenagårdar sedan 2010.

Jag är socionom, och drömjobbet är att få kombinera människor med djur och natur i mitt arbete. Jag vill finnas till som stöd och hjälp till den som kanske inte mår så bra, eller till den som bara vill ta del av miljön här på gården. Utöver mig själv och naturen som verktyg i mitt sociala arbete har jag djuren omkring mig till hjälp. De lyssnar. De umgås. De är experter på att läka det som är sårat, och uppmuntra det som är gott. Och jag är övertygad om att det finns mycket gott som behöver uppmuntras i alla människor. 

Grön Arena är ett koncept som erbjuder människor en meningsfull daglig sysselsättning och/eller arbetsträning på landsbygden. Räntans gård erbjuder en bondemiljö med trädgård-, djur- skogsskötsel och hantverk. Vi på gården vill dela med oss av vår vackra omgivning till den som vill komma ut och andas frisk luft och utföra sysslor som ger konkret synliga resultat.

Välkommen du som skulle må bra av vår lantgård! Du som vill ha något meningsfullt att göra. Du som vill komma ut och andas frisk luft. Du som vill hitta motivationen, orken och glädjen. Välkommen du som gillar och vill ta del av djur och natur.